Yalova'dan Bursa ve Kocaeli İllerine karayolu, İstanbul'a ise kara ve deniz yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Kente karayolu ve denizyolu ile yoğun yolcu giriş çıkışı olmaktadır. Yalova, Avrupa ve İstanbul'un Ege ve Akdeniz'e geçiş yolu üzerinde önemli bir konuma sahiptir. Yalova-Bursa karayolu bağlantısı ile Yalova'dan İç Anadolu Bölgesi'ne ve Ege ile Akdeniz Bölgeleri'ne ulaşmak mümkündür. Yalova İli sınırları içinde yer alan 41 km'lik devlet yolları ile 90 km'lik il yollarının %100'ü asfalttır.
Yalova-İstanbul arasında şehir hatları yolcu vapurları ve deniz otobüsleri ile sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştirilirken, arabalı vapurlarla araç ve yolcu taşımacılığı, feribot seferleriyle ise yük, yolcu ve araç taşımacılığı yapılmaktadır. Yalova'dan İstanbul ve Kartal'a düzenli ekspres ve deniz otobüsleri, Armutlu'dan İstanbul'a deniz otobüsü seferleri yapılmaktadır. Ayrıca Yalova'dan Yenikapı'ya ve Pendik'e feribot seferleri ile Topçular İskelesi'nden Eskihisar'a arabalı vapur seferleri yapılmaktadır.
Yalova merkezde Yat Limanı hizmete girmiştir. Bölgenin turizme yönelik aktivitesinin artmasını sağlayacak olan Yat Limanı, Marmara Denizi'nde İstanbul Marinaları haricinde tek Marinadır. Maksimum 30 metre boyunda toplam 240 deniz, 80 karapark yat bağlama kapasitesine sahip Marina, İstanbullu yat sahiplerinin güzel bir haftasonu geçirmek için rotasını belirleyeceği en güzel noktadır. Konumu itibari ile Karadeniz ve Ege Denizi arasında seyir eden yatların transit duraklama noktasıdır.
Yalova bugün için havayolu ulaşımına sahip değildir. Fakat Hava Harp Okulu'na ait olan ve Yalova-İzmit Karayolu üzerinde bulunan bir adet askeri havaalanına sahiptir.